Bejelentés


Origo-Tax Kft. Origo-Tax Ahol Az Üzlet Kezdődik!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek

 Tanmese a vadvízi evezésről


 


Rafting és a gazdaság


A klasszikus gazdasági változásokat sokáig úgy képzeltük, amint egy hajó evez lassan és stabilan egy nagy-nagy folyón. A változások és veszélyek (sziklák, örvények kanyarok stb.) láthatók és előre jelezhetők, általában nem túl nagyok és mindig vannak biztos pontok a navigáláshoz.


Persze tudjuk, hogy ez inkább a múlt! Mára a folyók elkeskenyedtek és sebességük felgyorsult. A vizek sokkal durvábbak és a szárazföld is sokszor igencsak csalóka. Sok a kanyar, a vízesés, az örvény, vannak bedőlt fák és éles sziklák. Ezek a vadvizek a mai üzleti világot jelképezik.


A piaci verseny erősebb, mint valaha. A technológiai fejlődés felgyorsult és a lépést nagyon nehéz tartani. A vadvízi evezés párhuzama nem csak a változás gyorsaságát írja le, de sok tanulsággal arra nézve, hogyan navigáljunk ezeken a „zavaros vizeken”.


„ Zavaros vizeken”


Első dolog, mely meghatározza, hogy hogyan navigálunk helyesen a „zavaros vizeken”, az attitűd/hozzáállás. Vannak, akik félelemmel indulnak el, hogy borulni fognak vagy megsérülnek. Vannak akik, mérgesek azokra, akik az utazásra küldték őket és mérgesek azokra, akik segíteni akarnak. Mások egy veszélyesebb helyzetben képesek visszaülni és csak nézni a hullámokat. Ezek az evezősük mind a partra ütköztetik majd a raftot, szabadulni akarnak a helyzetből. Ha ezt teszik, elvesztik az izgalmat és egyben a teljesítményt is.


Az igazi evezősök nem csak elfogadják a veszélyeket és a kihívásokat, de üdvözlik is azokat. Azért eveznek le a folyón, mert élvezik a kihívásokat, és hogy a legjobb formáikat mutathatják, próbára tehetik magukat.


Ez így van a vállalati csoportoknál és szervezetnél is. A kihívások nélkül sosem tudják meg az emberek, hogyan érhetik el a teljesítőképességük határait, és hogy hol is vannak azok.


A vadvizes izgalomból és felkészültségből származik az első fontos képesség: a teljesítmény. Azok az emberek, akik gyakran eveznek vadabb vizeken, tudják, hogy itt nincs visszaút és nincs idő azon gondolkozni, hogy hogyan történjenek a dolgok, tenni kell.


Ők kezdeményezők és elfogadják a felelősséget. Nem várják meg, amíg belekerülnek egy örvénybe vagy neki vágódnak egy sziklának. Gyorsan készítenek stratégiát és elkezdik megvalósítani. Habár keményen alkotnak stratégiát, és komolyan hajtják is azt végre, emellett rugalmasak és fogékonyak az újra. Előre látják és érzik a kanyarokat, a változásokat a folyón és az akadályokat a víz alatt is. Strukturáltan gondolkodnak, ezért gyorsan és határozottan tudják megváltoztatni a megközelítéseiket.


Egyértelműen vállalják a kockázatot és tudják, hogy ez elkerülhetetlenül hibákkal is jár. Ha azonban egy elgondolkodtató helyzetbe kerülnek, nem ülnek vissza és hárítják a felelősséget. Ehelyett elemzik a helyzetet és tanulnak belőle, hogy hasonló hibát többet ne kövessenek el. Tudják, hogy a növekedés és a fejlődés egyetlen útja a kockáztatás és a hibák elkövetése.


Természetesen ez nem akadályozza meg őket abban, hogy tökéletes minőségre törekedhessenek. Valójában az elvárásaikat nagyon magas szintre helyezik el magukkal szemben is. Figyelnek a részletekre is, de nézőpontjuk széleskörű.


Tisztában vannak a csapatmunka és a kommunikáció fontosságával. A hajóban mindenki fontos. Egy ember aki , nem evez, vagy visszafelé evez, valaki, aki csak ül és a rossz irányba mozog, egyben a többiek erőfeszítéseit is meg tudja hiúsítani. Az egész hajónak egyként kell dolgoznia, különben csökken a teljesítmény.


Ez így van a szervezetekben is. Mindenkinek tudnia és elfogadnia kell a célt. Mindenkinek pro-aktívnak és személyesen felelősnek kell lennie a sikerért. Mindenkinek kockázatot kell vállalnia és elfogadnia a hibákat. Mindenkinek elkötelezettnek kell lennie a minőség irányába. Más szóval mindenkinek elkötelezettnek kell lennie a legjobb teljesítmények irányába.


Milyen készségek is kellenek tehát a változások (és a raftok) irányításához?


·                          Elfogadni és üdvözölni a kihívásokat.


·                          Élvezni a kihívásokat


·                          Elfogadni a felelősséget.


·                          Stratégiát alkotni gyorsan.


·                          Megvalósítani


·                          Rugalmasság és felelősség


·                          Előrejelzés


·                          Gyorsan és hatásosan változtatnia a megközelítéseken.


·                          Kockázatot vállalni.


·                          Megérteni a hibákat és elkerülni.


·                          Nem elkövetni azonos hibát kétszer.


·                          Elemezni a helyzetet és tanulni belőle.


·                          Törekedni a minőségre


·                          Bízni a kommunikációban és a csapatban


·                          Biztosnak lenni abban, hogy mindenki ismeri és elfogadja a célt.


Egy vadvízi túra mindezen készségeket egyszerre érinti. Ez egy valós lehetőség, hogy mindenki az igazi arcát mutassa, mert itt nincs idő szerepeket felvenni, vagy a régieket tovább játszani.


RaftingMagyarországon a rafting szót általában a különböző típusú vadvízi hajóban történő evezés gyűjtőneveként használják, bár ez valójában egy ÖNÁLLÓ vadvízi sportág. A nevét a hajóról kapta, melyet eredetileg hadászati célokra fejlesztettek ki Amerikában. Raftnak, vagy rafthajónak azokat a vadvízi gumihajókat nevezzük, melyekben 4-6-8-10 fő tud egyszerre evezni. Mivel a hajó sebességét a legénység együttes és ÖSSZEHANGOLT evezése adja meg, ezért ez a sport kiválóan alkalmas csapatépítő és csapatösszetartó jellegű programokhoz. A raftot a hajó hátuljában ülő szakképzett túravezető kormányozza, de a két oldalon ülő evezősök is segíthetik ebben. A rafting az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb vadvízi sport. Ennek az az oka, hogy a legbiztonságosabb, illetve 10 éves kortól gyakorlatilag bárki művelheti, aki minimális úszástudással rendelkezik. Ebből adódóan kiválóan alkalmas családok,baráti társaságok, kollektívák részére, illetve azoknak, akik először tapasztalják meg a vadvízi evezés örömeit.


Rafting-ra fel!


Ha tréningünk felkeltette érdeklődését és úgy érzi kollégáit egységes csapattá kívánja kovácsolni ,ne habozzon !


Küldjön egy e-mailt nekünk ,hogy összeállíthassuk az Ön cégének szóló személyes ajánlatunkat!


Kalandra Fel!


 Üzenetküldés
Legyen Partnerünk Ön is ! Küldjön e-mailt ! Köszönjük, hogy megtisztel bizalmával!

E-mail címed:
Szöveg:


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!